Clicky


cao-akkoord APMT en vakbonden

cao-akkoord APMT en vakbonden
24-10-2013 10:04 | Algemeen | auteur De Redactie

De vakbonden FNV Havens en CNV Vakmensen hebben na opnieuw een lange dag onderhandelen alsnog een resultaat bereikt over de cao die de komende vier jaar moet gaan gelden voor APMT Maasvlakte II. "Ten opzichte van het eindbod van de werkgever, is op alle punten belangrijke winst geboekt", meldt FNV Havens donderdag.

Het principe van de bonden dat als een bedrijf de reefercontainers overneemt, ook de werknemers moeten worden meegenomen, is binnengehaald.
Het voorstel voor de compensatie voor een langere werktijd per dag is door de werkgever gematigd. De aanvullende arbeidsvoorwaardelijke afspraken voor werknemers die van APMTR naar APMT MVII overstappen, zijn verbeterd en de looptijd van die afspraken is verlengd. Het aantal verlofdagen in de cao is verhoogd.

Vakbondsbestuurder Joost van der Lecq van FNV Havens: "Dankzij de volharding van de havenwerkers bij APMTR en de door FNV Havens en de Europese havenvakbonden georganiseerde internationale solidariteit bleek de directie APMT MVII toch bereid om tegemoet te komen aan onze eisen. We zijn trots op die havenwerkers. Het onderhandelingsresultaat zal volgende week met onze leden worden doorgenomen; zij hebben daarna het laatste woord."

Vakbondsbestuurder Albert van Damme van CNV Vakmensen: "We zijn blij dat nu ook het perspectief op een hoger loon van degenen bij APMTR die niet op de hoogste treden van hun salarisschaal zitten, bij APMT MVII behouden blijft. Zo gaan werknemers van APMTR er niet op achteruit als ze overstappen."

Behalve de overeengekomen verbeteringen is in het onderhandelingsresultaat vastgelegd dat er naast de automatische prijscompensatie loonstijgingen zullen zijn van 0,5% (2015) en 1,0% (2016) en nog € 3.600 aan eenmalige uitkeringen.

"De leden bij APMTR staan te trappelen om weer gewoon aan het werk te gaan, nu er een onderhandelingsresultaat ligt voor een gewone haven-cao", melden de bonden tot slot.