Transport Online - Kaderleden stemmen in met cao grootmetaal

Kaderleden stemmen in met cao grootmetaal

Kaderleden stemmen in met cao grootmetaal
23-10-2013 17:36 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

(Novum) - De kaderleden van de vakbonden hebben woensdag ingestemd met het cao-akkoord voor de grootmetaal. De leden waren het 'volmondig eens' met de overeenkomst die werkgevers en de vakbonden dinsdag sloten, zo meldt een woordvoerder van FNV Bondgenoten. Door het fiat van de kaderleden komt er een einde aan de langdurige stakingen in de sector.

Werkgeversorganisaties en vakbonden stemden dinsdagmiddag in met een loonsverhoging van 4,2 procent voor de 150 duizend werknemers in onder meer de scheepsbouw, auto-industrie en machinefabrieken. Die loonsverhoging wordt in stappen doorgevoerd in een periode van ruim anderhalf jaar. Jongeren tot 23 jaar krijgen er nog eens drie procent extra bovenop.

Werknemers in de grootmetaal staakten afgelopen maand op elke maandag en vrijdag om een betere cao af te dwingen. De vakbonden lieten dinsdag al weten 'bijzonder tevreden' te zijn over het akkoord. "Dit is het succes van al die duizenden mensen die in actie zijn gekomen", aldus bestuurder Jos Brocken van FNV Metaal.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions