Clicky


Heineken verkoopt minder bier

Heineken verkoopt minder bier
23-10-2013 09:31 | Financieel | auteur De Redactie

(Novum) - Heineken heeft in het derde kwartaal van dit jaar minder liters bier verkocht. Als gevolg daarvan verlaagt de brouwer de winstvooruitzichten voor het gehele boekjaar, maakte het bedrijf uit Amsterdam woensdag bekend in een tussentijdse rapportage.

Door de volumedaling, maar ook de sterke euro, verwacht Heineken over het gehele boekjaar een daling van de winst met enkele procenten. Eerder was aangegeven dat de winst ongeveer op hetzelfde niveau zou uitkomen als een jaar eerder.

Heineken verkocht in het derde kwartaal op autonome basis twee procent minder drank, terwijl het derde kwartaal een verkoopdag meer had dan een jaar eerder. Vooral in Midden- en Oost-Europa presteert Heineken minder dan verwacht. Het bedrijf sleet wel meer bier in West-Europa.

De brouwer boekte ondanks de volumedaling een omzetstijging van een procent. Daarvan was 0,4 procent op autonome basis. Heineken nam afgelopen jaar Asia Pacific Breweries over. De volumedaling werd gecompenseerd door een hogere prijs per hectoliter bier.

Aan het eind van het derde kwartaal restte voor Heineken onder de streep een nettowinst van 483 miljoen euro, tegenover 568 miljoen euro een jaar eerder. Dat is een daling van vijftien procent.