Dode en negen gewonden bij brand in seniorenflat Zeist

Dode en negen gewonden bij brand in seniorenflat Zeist
22-10-2013 21:41 | Binnenland | auteur De Redactie

ZEIST (Novum) - Bij een brand in een seniorenflat in Zeist is dinsdagavond een persoon om het leven gekomen. Negen anderen zijn naar een ziekenhuis gebracht. De brand is inmiddels meester, meldt een woordvoerder van de brandweer.

De brand brak rond 19:30 uur door nog onbekende oorzaak uit in een woning op de vijfde etage van de flat aan de Clomp, waarin vooral ouderen wonen. Vanwege de rook die vrijkwam bij de brand en omdat de bewoners slecht ter been zijn werd besloten tot ontruiming over te gaan.

Meerdere verdiepingen zijn ontruimd. Hoeveel mensen hun woning precies hebben moeten verlaten, weet de woordvoerder niet, maar hij schat dat het er zeker twintig zijn. De bewoners worden in een naastgelegen pand opgevangen. Of zij dinsdagavond weer naar huis kunnen, is nog onduidelijk. "Dat ligt aan de schade en of er nog veel rook hangt."

Doordat bij de brand veel rook vrijkwam, had de brandweer moeite de brandhaard te bereiken. Onder meer de gang stond volledig onder de rook. Bewoners stonden op hun balkon om aan de rook te ontkomen. De brandweer heeft ze daar weggehaald.

Het omgekomen slachtoffer werd ook in de rook gevonden. Waardoor het slachtoffer is omgekomen en of het gaat om de bewoner van de woning waarin de brand uitbrak is, is nog onduidelijk. De negen gewonden hebben vooral rook ingeademd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,780
Diesel1,460

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden