Clicky


Vissersschip Petten in zee getrokken

Vissersschip Petten in zee getrokken
22-10-2013 19:55 | Algemeen | auteur De Redactie

PETTEN (Novum) - Het Belgische vissersschip dat bij Petten was gestrand, is los. Dat bevestigt Rijkswaterstaat dinsdagavond. De boot kwam donderdagochtend in de problemen en zondag werd de eerste poging ondernomen het schip vlot te trekken. Ook maandagavond mislukte een poging.

"Het schip lag er dinsdagavond een stuk gunstiger bij", vertelt een woordvoerder. "De boot lag al op de rand van de strekdam." Rond 18.30 uur kwam het schip los. Maandag leek ook beweging in de kotter te komen, maar toen kantelde het voertuig alleen en kwam het niet los.

De derde poging verliep soepeler. Binnen een paar minuten was het klusje geklaard. De Belgische kotter is onderweg naar Schiedam, naar een terrein van bergingsbedrijf Mammoet. Wat er daarna met het schip gaat gebeuren, is nog onduidelijk.

Het vlot trekken van het vaartuig trok mede vanwege het mooie najaarsweer veel bekijks in het Noord-Hollandse Petten. "Het was een aardige trekpleister." Het Belgische schip belandde in de problemen toen een vissersnet in de schroef terechtkwam en het schip onbestuurbaar werd.