Transport Online - 89 procent in overtreding bij transportcontrole in België

89 procent in overtreding bij transportcontrole in België

89 procent in overtreding bij transportcontrole in België
22-10-2013 18:44 | Overtredingen | auteur De Redactie

BRUSSEL - Vandaag, dinsdag 22 oktober 2013, tussen 7:00 uur en 15:00 uur voerde de Belgische Wegpolitie een controleactie op ladingzekering en overbelasting in de sector van het zwaar vervoer. In totaal werden 194 voertuigen gecontroleerd, 172 overtredingen werden vastgesteld.

Tijdens deze controleactie waren de leden van het expertennetwerk ladingzekering aanwezig op het terrein. Deze politieambtenaren komen uit alle provincies van het land en maken deel uit van zowel de federale Wegpolitie als van de lokale politie. Er is ook nauw samengewerkt met diensten als OVAM en AWV.

Afgevallen lading en verkeersongevallen met vrachtwagens, te wijten aan het slecht of niet vastmaken van de lading, hebben vaak zeer grote gevolgen voor de verkeersveiligheid. De laatste weken waren er verschillende ongevallen waarbij de lading over de ganse snelweg verspreid lag, wat lange files veroorzaakt.

89 procent van de gecontroleerde voertuigen bleek in overtreding te zijn. In totaal werden 194 voertuigen gecontroleerd waarvan 172 in overtreding waren. Voor foutieve of ontbrekende ladingzekering werden 95 boetes uitgeschreven, voor overbelading 10, voor overtreding van de rij- en rusttijden werden in totaal 13 boetes uitgeschreven.

Daarnaast werden ook boetes uitgedeeld voor technische mankementen(10), het niet dragen van de gordel(6), het niet handsfree bellen(7), overtredingen met betrekking tot uitzonderlijk vervoer(11) en overige overtredingen(20).

Er zijn 18 processen-verbaal  en 155 onmiddellijke inningen uitgeschreven, voor een totaalbedrag van 49.940 euro.

 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen