Van Eck levert distributievoertuig met laadvermogen van 700 kg

Van Eck levert distributievoertuig met laadvermogen van 700 kg
22-10-2013 09:56 | Trailers | auteur De Redactie

Van Eck heeft voor Freshtrans bv uit De Kwakel een geconditioneerd distributievoertuig (< 3.500 kg. ttm) met koeling en portaallift ontwikkeld met een laadvermogen van ruim 700 kg. Omdat de overheid een progressief boetesysteem op overbelading hanteert, probeert de branche al jaren een distributievoertuig te ontwikkelen met een zo hoog mogelijk legaal laadvermogen. 700 kg netto laadvermogen is een mijlpijl en uniek te noemen in de markt.

Het is nu mogelijk om met een klein rijbewijs toch legaal een grote hoeveelheid lading te vervoeren. De transporteur heeft hiermee het voordeel gemakkelijk chauffeurs te vinden voor dit type vervoer. Van Eck heeft deze gewichtswinst weten te realiseren door onder andere gebruik van lichtgewichtmaterialen zoals een aluminium frame en een lichtgewicht portaallift in plaats van een conventionele laadklep. Door het toepassen van lichtgewicht materialen wordt er tevens minder brandstof verbruikt, wat kostenbesparend is en goed voor het milieu.

De algemene tendens in de markt is dat er, vanwege het toenemende internetgebruik, steeds meer kleinere zendingen vervoerd worden. Deze ontwikkeling is ook te zien in de bloemen- en plantenindustrie. Detaillisten in bloemen en planten bestellen steeds vaker via webwinkels kleine hoeveelheden, van de ’s morgens geveilde, bloemen. Dit heeft kleinere meer versnipperde bestellingen tot gevolg.

Freshtrans anticipeert op deze ontwikkelingen en gaat met dit lichtgewicht distributievoertuig bloemen en planten vervoeren vanuit zijn depots naar de bloemenwinkels in de binnensteden. Freshtrans vervoert de bloemen met behulp van Deense bloemencontainers ofwel cc-karren. Dit voertuig kan binnen de gestelde maten ook pallets en andere typen karren vervoeren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden