Ruim een op zeven te maken met geweld in sport

Ruim een op zeven te maken met geweld in sport
22-10-2013 09:26 | Sport | auteur De Redactie

(Novum) - Van de Nederlanders tussen de 15 en 80 jaar heeft in een jaar tijd vijftien procent te maken gehad met geweld in de sport, hetzij als slachtoffer, hetzij als getuige. Het gaat om sporters zelf, maar ook om scheidsrechters, trainers, begeleiders en toeschouwers. Dat blijkt uit onderzoek van VeiligheidNL.

Volgens de organisatie die zich bezighoudt met veiligheid in brede zin, ligt de sleutel voor het terugdringen van geweld bij de toeschouwers. Supporters en ouders van sporters kunnen volgens VeiligheidNL een belangrijke bijdrage leveren aan het voorkomen en uitbannen van geweld op en om het veld. "Het zijn deze veertigers die de sociale norm binnen en buiten de lijnen bepalen", staat in een verklaring.

Op het sportveld werden 1,3 miljoen mensen geconfronteerd met verbaal geweld en 900 duizend met fysiek geweld. Daarvan is veertig procent ouder of verzorger van een sporter, of supporter.

Daarnaast raakten door opzettelijke overtredingen 270 duizend sporters gewond, vooral jongeren tot 25 jaar. Opzettelijke overtredingen veroorzaakten zes procent van het totaal aantal sportblessures in 2012.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,783
Diesel1,473

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden