Clicky


Finse Eckes-Granini stapt over op kwartpallets van CHEP

Finse Eckes-Granini stapt over op kwartpallets van CHEP
21-10-2013 17:46 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

MECHELEN(B) - CHEP, de marktleider in pallet- en containerpooling, kondigt vandaag aan dat Eckes-Granini, de toonaangevende producent van sapdranken in Finland, de kwartpallets van CHEP gaat gebruiken. Zij zijn het eerste grote merk dat gebruik gaat maken van deze pallets voor de verkoop en marketing van hun producten op de Finse markt. De samenwerking is voor de komende drie jaar vastgelegd.

De afmetingen van een kwartpallet komen overeen met één vierde van een standaard europallet van 120 bij 80 centimeter. De pallets worden vaak gebruikt voor het vervoer en het etaleren van dranken, cosmetica, zoetwaren en huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Eckes-Granini Finland produceert bekende sapmerken als Marli, Mehukatti, Trip, Brämhults en Granini. Eckes-Granini Finland produceert in zijn fabriek in Turku aan de zuidwestkust van Finland 80 miljoen liter van 200 verschillende fruitdranken. Het distributiecentrum heeft een maximale capaciteit van omgerekend 7500 beladen europallets.

Tomi Pajunen, Logistics Manager bij Eckes-Granini Finland: “De samenwerking met CHEP moet onze concurrentiepositie verbeteren. Dit willen wij bereiken door onze kosten voor palletbeheer te verlagen en onze sales te verhogen, terwijl wij tegelijkertijd aan de eisen van onze klanten voldoen. Het kwart display pallet van CHEP heeft bewezen zeer effectief te zijn in het genereren van extra productverkopen doordat de producten steeds beter en meer zichtbaar zijn. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat de kwart display pallets zeer snel aan populariteit zullen winnen. CHEP’s innovatieve, duurzame en ongeëvenaarde dienstverlening voldoet aan onze specifieke eisen en ondersteunt onze bedrijfsstrategie door de efficiëntie en flexibiliteit van onze processen te vergroten. Dankzij CHEP kunnen wij onze kosten verlagen én ons steentje bijdragen aan het milieu.”

Mia Frölander-Ulf, Senior Sales Manager bij CHEP Finland: “Wij zijn verheugd dat we Eckes-Granini als nieuwe klant in Finland mogen verwelkomen. In deze samenwerking zullen we ons richten op het vergroten van de voorsprong die Eckes-Granini heeft op de concurrentie. We zetten in op een verlaging van de palletbeheerkosten en hogere sales. Met het prominent etaleren van de producten in de rekken willen we hen helpen hun concurrentiepositie behouden. Wij stellen het vertrouwen dat Eckes-Granini Finland in ons stelt zeer op prijs en wij zien uit naar een voortzetting van deze samenwerking en naar verdere kansen om in de toekomst nog nauwer samen te werken.”