Clicky


Brand in Leeuwarden onder controle

Brand in Leeuwarden onder controle
20-10-2013 10:38 | Binnenland | auteur De Redactie

LEEUWARDEN(Novum) - De grote brand in het centrum van Leeuwarden is onder controle. Het sein brand meester werd rond 06.00 uur gegeven. Dat meldt de politie. Bij de brand viel een dode. Zondagochtend houdt de gemeente een bijeenkomst voor omwonenden over de brand die zaterdagmiddag ontstond.

Het dodelijke slachtoffer van de brand is een 24-jarige inwoner van Leeuwarden, schrijft de Leeuwarder Courant. De man heeft zaterdag nog contact gehad met de politie, maar de brandweer was niet meer in staat hem te redden uit het brandende pand.

De brand woedde in zeker vijf historische panden in de Friese stad. De brand begon in een kledingwinkel aan de Kelders en sloeg over naar nabijgelegen panden. De straten in het getroffen gebied blijven afgesloten, evenals het vaarwater in de binnenstad.

De schade aan de getroffen panden is groot. De meeste panden zijn winkels met bovengelegen appartementen. Zeker vijftig mensen moesten hun huis verlaten. Een van de panden is het geboortehuis van de Nederlandse danseres Mata Hari, die door de Fransen werd verdacht van spionage en in 1917 werd gefusilleerd.