Clicky


Tien doden bij vliegtuigcrash Namen

Tien doden bij vliegtuigcrash Namen
19-10-2013 16:40 | Ongevallen | auteur Marcel van der Voort

NAMEN(B)(Novum) - In de Belgische provincie Namen is een vliegtuigje met parachutisten neergestort. Volgens burgemeester Jean-Claude Nihoul van Fernelmont, de gemeente waar het ongeluk plaatsvond, zijn er elf doden gevallen, tien parachutisten en de piloot. Geen van de inzittenden zou het ongeluk hebben overleefd.

De parachutisten zouden eigenlijk boven de omgeving van Fernelmont worden gedropt. De piloot verloor echter de controle over het toestel toen de rechtervleugel afbrak. Op honderden meters van het wrak werden stukken van het vliegtuig teruggevonden.

Het toestel, een Pilatus Porter, steeg op in Temploux, ten oosten van de stad Namen, en crashte zo'n vijftien kilometer verder bij Marchovelette in een veld.

In de buurt van het vliegtuigje zijn volgens de burgemeester drie geopende parachutes gevonden. Mogelijk hebben drie inzittenden in een laatste poging nog geprobeerd het vege lijf te redden.

Belgische media melden dat de slachtoffers, tien mannen en een vrouw uit de buurt van Namen, deelnamen aan een zogenoemde luchtdoop die de vrouw voor haar verjaardag cadeau had gekregen. Een van de slachtoffers is een twintiger, de rest zouden veertigers zijn.

De Belgische premier Elio Di Rupo en koning Filip hebben de plaats van het ongeluk bezocht. Di Rupo liet na de crash weten dat zijn gedachten bij de slachtoffers en hun familie en nabestaanden zijn.

De Belgische krant Het Laatste Nieuws meldt op basis van bronnen dat het vliegtuig dat zaterdag neerstortte, in maart 2000 ook al eens betrokken was bij een ongeval in Moorsele. Bij dat ongeluk zouden destijds geen slachtoffers zijn gevallen.