Clicky


'Nieuw gezicht' op het spoor tussen Rotterdam en Venlo

'Nieuw gezicht' op het spoor tussen Rotterdam en Venlo
19-10-2013 10:29 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Een opvallende verschijning op het spoor tussen Rotterdam en Venlo: de treinen van European Gateway Services tussen de Maasvlakte en inlandterminal TCT Venlo zijn nu geheel in huisstijl. Spooronderneming Rurtalbahn heeft zijn elektrische locomotieven over de volle breedte voorzien van het wit-groene beeldmerk. In beide richtingen rijden de treinen vier maal per dag.

Rurtalbahn is sinds het voorjaar van 2013 de partner van European Gateway Services voor het spoorvervoer tussen Rotterdam en Venlo. De spooronderneming zet hiervoor BR189 e-locs van Siemens in die het gehele traject van circa 200 kilometer elektrisch – dus schoon – afleggen.

Rotterdam - Venlo is één van de vele verbindingen die European Gateway Services biedt aan rederijen, logistieke dienstverleners en verladers voor het efficiënt en duurzaam vervoer van containers tussen Rotterdam en het achterland. Het netwerk van European Gateway Services omvat op dit moment circa twintig inlandterminals die middels hoogfrequente spoor- en binnenvaartdiensten zijn verbonden met de Rotterdamse haven.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE