Clicky


Datrans volledig geautomatiseerd door GreenCat

Datrans volledig geautomatiseerd door GreenCat
18-10-2013 16:06 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

GORINCHEM - Ruud Hagens, directeur-eigenaar van Transportbedrijf Datrans Nederland B.V. uit Wanssum, koos zowel voor de boordcomputers en telematica als voor het TMS voor één leverancier: GreenCat. "Een bewuste keuze", aldus Hagens. "Eén leverancier voor de gehele automatisering rond ons wagenpark, heeft veruit de voorkeur. Bovendien hadden wij met de TopIQ boordcomputers al een uitstekende ervaring met GreenCat, dus was de keus niet moeilijk. Zeker nu de nieuwe ATX boordcomputer met open platform ook oplossingen biedt als de charter app en driver performance."

Ruud Hagens startte zijn bedrijf in 1981 als eigen rijder, gespecialiseerd in het transport op Zwitserland. Inmiddels is zijn onderneming uitgegroeid tot een transportbedrijf van formaat, met 44 eigen combinaties en 5 charters. Datrans Nederland B.V. is nog altijd gespecialiseerd in het transport naar en van Zwitserland, van alles wat over de weg te vervoeren is. “Als het vervoerbaar is doen we het…”, is de eenvoudige stelregel van Ruud Hagens, no-nonsense vervoerder in hart en nieren.

Managen van de groei

Met de groei van het transportvolume en het wagenpark, groeide Datrans langzaam maar zeker ook uit de oude back office systemen, gebaseerd op MS Word en Excel. Ook de communicatie met de eigen chauffeurs en de charters is steeds belangrijker geworden, terwijl de omvang van de vloot ook een goede controle van ritten en brandstofverbruik rechtvaardigt. Reden voor Hagens om de complete automatisering en communicatie rond het wagenpark en op de planning volledig op de schop te nemen. Dat daarvoor gekozen werd voor GreenCat ligt voor de hand. Zo heeft het bedrijf met één leverancier te maken, wat een optimale integratie van de gewenste systemen waarborgt en er bovendien voor zorgt dat men voor de implementatie, het onderhoud en als er ooit eens iets is, maar met één partij te maken heeft. Wel zo makkelijk.

Breed pakket

Bovendien biedt GreenCat een breed pakket aan producten en diensten. Om te beginnen het vertrouwde en up-to-date RoadRunner TMS pakket, dat voor tal van Nederlandse en Belgische vervoerders een uiterst stabiel, gebruiksvriendelijk en modulair transportmanagementsysteem biedt. Samen met Visual Planner een uitstekende oplossing voor de planning, order administratie, facturatie en wagenparkbeheer. Roadrunner heeft bovendien een actieve gebruikersvereniging (GTICT), waarin meer dan 100 transportbedrijven hun kennis en ervaring inbrengen om het product continue verder te ontwikkelen.

Voor de telematica koos Datrans voor 42 nieuwe GreenCat ATX boordcomputers, die nog dit jaar worden geleverd. “Met de ATX krijgen wij de beschikking over de modernste boordcomputer die momenteel op de markt is. Door de open structuur en de mogelijkheid om nu en in de toekomst allerlei apps te laden, behouden wij te allen tijde optimale flexibiliteit om onze automatisering aan te passen aan onze eigen behoefte en – zeker zo belangrijk – aan die van onze klanten. Want tenslotte draait het om de best mogelijke klanttevredenheid. Een optimale communicatie en volledige flexibiliteit zijn daarvoor cruciaal”, onderstreept Ruud Hagens.