Clicky


Voorbereiding voor nieuwbouw na brand Verweij Houttechniek al weer gestart

Voorbereiding voor nieuwbouw na brand Verweij Houttechniek al weer gestart
18-10-2013 15:51 | Algemeen | auteur De Redactie

WOERDEN - "We prijzen ons gelukkig dat er niemand gewond is", zegt Ruud Verweij, mededirecteur van Verweij Houttechniek uit Woerden. Bij het 99 jaar oude familiebedrijf is donderdag één van de zes bedrijfshallen volledig in de as gelegd.

Op dit moment wordt er onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. Meteen na het uitslaan van de brand trad het brandprotocol in werking. De spuit-, assemblage en beglazingswerkzaamheden die in de hal plaatsvonden worden zo spoedig mogelijk overgenomen door de productiefaciliteiten in één van de andere hallen.

Verweij Houttechniek is in Nederland toonaangevend in productie van houten kozijnen, ramen, deuren en prefab voor renovatie- en nieuwbouwprojecten. Het bedrijf is hypermodern en werkt met zelfontwikkelde machines en robots.

“De brand is hard aangekomen bij het personeel. Veel personeelsleden werken hier al jaren. Dit is hun levenswerk. Maar we hebben de draad onmiddellijk weer opgepakt”, zegt Ruud Verweij.  “We doen er alles aan om stagnatie in leveringen en montage te voorkomen. Nieuwe orders worden direct opgestart en ondervinden nauwelijks hinder in het proces. De producten die bij de brand verloren zijn gegaan worden de komende weken opnieuw geproduceerd.”

De opruimingswerkzaamheden zijn in volle gang. In de week van 11 november wordt gestart met de bouw van een nieuwe hal. Verweij verwacht dat de nieuwbouw eind januari weer operationeel is.