Drugs en wapens in beslag bij grote actie vliegveld

Drugs en wapens in beslag bij grote actie vliegveld
18-10-2013 12:16 | Algemeen | auteur De Redactie

(Novum) - Tijdens een grote politieactie op Rotterdam The Hague Airport zijn donderdagmiddag drugs, wapens en auto's in beslag genomen. Ook werden boetes en belastingschulden geïnd. Twee mannen zijn aangehouden, meldt de marechaussee vrijdag.

Aan de actie deden naast politie en marechaussee ook het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst mee. Van bijna 2300 voertuigen werd het kenteken gecontroleerd om te kijken of er bij de eigenaar boetes of schulden openstaan.

Bij onderzoek in auto's en preventieve fouillering van bestuurders werden verder elf messen, een boksbeugel, pepperspray en een stalen pijp aangetroffen. Daarvoor werden boetes tot 850 euro uitgedeeld. Vier keer werd proces-verbaal opgemaakt.

Verder werden gebruikershoeveelheden hard- en softdrugs aangetroffen. Een man die nog 27 dagen cel moest uitzitten werd aangehouden, net als een bestuurder die vermoedelijk softdrugs had gebruikt.

Wegens schulden aan de Belastingdienst werden drie voertuigen in beslag genomen en werd op twee voertuigen beslag gelegd. Door de fiscus werd in totaal 2290 euro aan belastingschulden geïnd.

Een Duitse filmploeg moest een boete betalen omdat op een Duitse auto Nederlandse kentekenplaten waren geplaatst voor opnames ter plaatse. De marechaussee was daar niet van op de hoogte. De kentekenplaten moest de ploeg inleveren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden