Clicky

 Rabobank schaft bonussen bestuurders helemaal af

Rabobank schaft bonussen bestuurders helemaal af
17-10-2013 17:25 | Financieel | auteur De Redactie

(Novum) - Leden van de raad van bestuur van de Rabobank krijgen voortaan geen bonus meer. Dat meldt de coöperatieve bank donderdag. Eerder was al besloten over 2012 en 2013 geen variabele beloning toe te kennen aan de bestuursleden.

"Met het afschaffen van de variabele beloning van de raad van bestuur komen we tegemoet aan de opvattingen van onze belangrijkste stakeholders: onze klanten en leden", licht voorzitter van de raad van commissarissen Wout Dekker het besluit toe.

De 56-jarige Ralf Dekker en de zes jaar jongere Rien Nagel treden per 1 november toe tot de raad van bestuur, meldt de bank verder. Dekker wordt operationeel directeur, terwijl Nagel verantwoordelijkheid wordt voor de 'marktbediening' van particulieren, private bankingklanten en het mkb. Beiden werken al jaren bij de bank.

De Rabobank sloot eerder dit jaar een versoberde cao af voor zijn 35 duizend medewerkers in Nederland. Ook daarin werd de variabele beloning afgeschaft.
Tot en met 2015 is er bovendien een nullijn voor de vaste salarissen. Of de vaste salarissen van de bestuursleden met de afschaffing van de bonussen omhooggaan, is niet bekendgemaakt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,078
Diesel1,898

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats