Clicky


VTL ontvangt Keurmerk Examenleverancier

VTL ontvangt Keurmerk Examenleverancier
17-10-2013 10:00 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

VTL is trots op het Keurmerk Examenleverancier dat op 15 oktober jl. is ontvangen uit handen van Jan van Zijl, voorzitter MBO Raad. Dit keurmerk waarborgt de kwaliteit van examenproducten- en diensten voor het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en is een initiatief van Excenter, de vereniging van examenleveranciers in het mbo.

Al sinds de jaren tachtig ontwikkelt VTL examenproducten voor het scholenveld, waarbij kwaliteit altijd hoog in het vaandel staat. Een activiteit waar vanuit de branchepartijen in transport en logistiek veel belang aan wordt gehecht. VTL vindt het belangrijk dat het MBO- scholenveld over kwalitatief goede en ‘inspectieproof’ examenproducten beschikt. Om deze reden heeft VTL deelgenomen aan het examenkeurmerk van Excenter, de Vereniging Exameninstellingen Onderwijs Bedrijfsleven.

Het keurmerk examenleverancier waarborgt deze kwaliteit. Om dit examenkeurmerk te behalen zijn de examenproducten van VTL door een onafhankelijke organisatie (KIWA) geaudit en positief beoordeeld op basis van de standaarden van de Onderwijsinspectie. Het resultaat is dat VTL voor alle examenproducten een 100% score heeft behaald!

Het huidige aanbod omvat examenproducten voor de MBO-kwalificaties Assistent logistiek medewerker, Logistiek medewerker, Chauffeur goederenvervoer, Logistiek teamleider, Planner wegtransport, Logistiek supervisor, Manager Transport en Logistiek. Voor elke kwalificatie biedt VTL een complete examenmix die perfect aansluit op verschillende invullingen van beroepsgericht onderwijs, die is ontwikkeld volgens de standaarden van de Onderwijsinspectie en zijn 100% dekkend is voor het kwalificatiedossier.

Tijdens de uitreiking maakte VTL van de gelegenheid gebruik om het onderwijs en bedrijfsleven te bedanken voor de tijd en deskundigheid die is gestoken in het vaststellen van de producten. Speciale dank ging uit naar Bespeak, partner van VTL in ontwikkeling en onderhoud van de examens.