Transport Online - Mansveld wil geen overvolle trein meer

Mansveld wil geen overvolle trein meer

Mansveld wil geen overvolle trein meer
16-10-2013 23:52 | Algemeen | auteur De Redactie

(Novum) - Voor de start van de nieuwe dienstregeling voor volgend jaar moet de NS ervoor zorgen dat er niet meer zo vaak structureel treinen overvol zijn. Dat antwoordt staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Wilma Mansveld (PvdA) woensdag op vragen van Kamerlid Sander de Rouwe (CDA).

De Rouwe stelde zijn vragen na berichten dat reizigersvereniging Rover in september bijna zevenhonderd klachten heeft ontvangen over overvolle treinen. Mansveld stelt in haar reactie dat overvolle treinen 'leiden tot een niveau van reiscomfort' dat in haar ogen onder het 'aanvaardbare basisniveau ligt dat reizigers mogen verwachten'.

De staatssecretaris begrijpt dat bij de start van een nieuwe dienstregeling de materieelinzet niet meteen helemaal goed is, dat er soms meer reizigers dan verwacht kunnen zijn of dat storingen voor extra drukte kunnen zorgen. "Maar aan treinen die structureel te vol zijn, moet NS iets doen", aldus Mansveld.De staatssecretaris wil dat de NS de oorzaak achterhaalt waarom bepaalde treinen overvol zijn. "Mijn inzet is dat NS zo mogelijk vóór de start van de dienstregeling 2014 zodanige maatregelen heeft genomen dat de problemen zich vanaf begin 2014 niet meer in deze mate en gedurende zo'n lange periode voordoen. Ook wil ik dat eventuele problemen in voorkomende gevallen sneller opgelost worden."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen