Clicky


Vrachtwagenchauffeur overleeft op haar na horror crash

Vrachtwagenchauffeur overleeft op haar na horror crash[foto's+video]
16-10-2013 20:23 | Ongevallen | auteur De Redactie

DÜREN(D) - Bij een ernstig ongeval op de Duitse A4 Kerpen richting Aachen ter hoogte van Düren is woensdagochtend rond half tien een vrachtwagenchauffeur ernstig gewond geraakt. De 62-jarige vrachtwagenchauffeur had niet gemerkt dat er een file was ontstaan door een eerder ongeval. De chauffeur reed vol in op de autotransporter voor hem.

De file was ontstaan door rommel op de weg nadat een vrachtwagen eerder op de morgen een klapband had gekregen. Omdat ongeveer twintig personenauto's waren geraakt door stukken van de band, en een vrachtwagentank 300 liter diesel verloor nadat het lekgeslagen was, waren er twee rijstroken afgesloten.

De bestuurder van de Oostenrijkse vrachtwagen heeft de file te laat gezien en botse op de volgeladen autotransporter uit Litouwen, die op zijn beurt weer tegen een vrachtwagen uit Polen reed. De achterkant van de autotransporter ging door de voorruit en miste de 62 -jarige chauffeur op een haar na.

De chauffeur werd verpletterd in zijn cabine. De brandweer had twee uur nodig om de chauffeur uit het wrak te bevrijden. De chauffeurs van de twee andere vrachtwagens raakten niet gewond.

De zwaargewonde chauffeur is per helikopter naar het ziekenhuis vervoerd waar hij gelijk is geoppereerd.

Het zware ongeval had lange files tot gevolg omdat er twee van de drie rijstroken moesten worden afgesloten. Rond 16:30 uur kon de rijbaan weer worden vrijgegeven.

Voor foto's van het ongeval klikt u hier!

Voor een video klikt u hier