Clicky


Transavia cancelt vluchten na aanwijzing aanslag

Transavia cancelt vluchten na aanwijzing aanslag
16-10-2013 16:57 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM(Novum) - Transavia vliegt de komende twee weken niet van Amsterdam naar Sharm al-Sheikh' op basis van 'een risicoanalyse van de securityafdeling'. Dat hangt samen met aanwijzingen die de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) kreeg dat deze week een terroristische aanslag zou worden gepleegd op een Nederlandse vlucht naar Egypte. NRC Handelsblad schrijft hier woensdag over.

Of de afdeling die beslissing heeft genomen op basis van een melding van de AIVD wil de zegsvrouw van Transavia niet kwijt. De vluchten naar twee andere Egyptische bestemmingen worden deze week wel weer opgestart. Dat gebeurt vanwege een versoepeling van het reisadvies van het ministerie van Binnenlandse Zaken voor de bestemming.

Arkefly is gebeld door de AIVD, bevestigt een woordvoerder woensdagmiddag. Er zou sprake zijn van 'dreiging'. Arke vliegt pas 27 oktober weer naar Sharm al-Sheikh. Afhankelijk van advies van de AIVD en het ministerie van Binnenlandse Zaken besluit het bedrijf of die vlucht doorgaat.

Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken was woensdagmiddag niet direct beschikbaar voor commentaar namens de AIVD.