Clicky


Belgische chauffeur ruw uit slaap gehaald door dronken Nederlandse chauffeur

Belgische chauffeur ruw uit slaap gehaald door dronken Nederlandse chauffeur
16-10-2013 16:34 | Overtredingen | auteur De Redactie

ZOTZENHEIM(D) - De Oost-Europeanen hebben de naam, maar een 52-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur wist vannacht ook van wanten op de Duitse parkeerplaats Sitzborn. Daar verstoorde hij ruw de slaap van een 37-jarige Belgische chauffeur die in zijn cabine langs de A61 lag te slapen.

Rond 01:00 uur hoorde de Belg ineens een keiharde knal tegen de cabine van zijn vrachtwagen. Terwijl hij door zijn zijraam keek om te zien wat er aan de hand was zag hij een vrachtwagen wegrijden. De Belg noteerde gelijk het kenteken en waarschuwde de politie.

De politie wist de vrachtwagen van de Nederlander te traceren en hem te stoppen op parkeerplaats Hauxberg. De Nederlander bevestigde op de parkeerplaats langs de A61 te zijn geweest maar zei niets van een aanrijding te weten.

De politie rook alcohol bij de Nederlander de man moest daarop blazen. De man blies meer dan 1,1 promille alocohol en moest daarnaast een bloedtest ondergaan, meldt de Duitse politie.

Het rijbewijs van de Nederlandse vrachtwagenchauffeur werd ingenomen en tegen de man loopt nu een strafzaak.

De vrachtwagen van de Belg had schade aan de bestuurderskant, de zijruit en de spiegel. De schade bedraagt ongeveer € 2500,-.