Clicky


Na faillissement De Lloyd nu nieuwe havenkrant in de steigers

Na faillissement De Lloyd nu nieuwe havenkrant in de steigers
16-10-2013 16:02 | Algemeen | auteur De Redactie

ANTWERPEN - De Antwerpse havengemeenschap brengt een nieuwe krant uit voor logistieke dienstverleners en de ruimere transportwereld. Hiervoor werd een partnership aangegaan met Roularta Media Group. Weldra zal dit nieuwe platform dat initieel een gedrukte krant en afvaartlijst omvat, samen met een dagelijkse nieuwsbrief en een website, worden opengesteld.

Na het faillissement van Delta Publishing NV heeft Alfaport Antwerpen, de federatie van havengebonden en logistieke ondernemingen in de haven van Antwerpen, de immateriële activa van het failliete bedrijf overgenomen. Delta Publishing was onder meer de uitgever van de gespecialiseerde transportkrant De Lloyd en een aantal afgeleide producten hiervan, gericht op logistieke dienstverleners en de ruimere transportwereld.

Alfaport Antwerpen maakt het met deze overname mogelijk aan de havengemeenschap een volwaardige invulling te geven van diensten die door de havenklanten worden verwacht. Samen met het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen en Port+, het neutrale dienstverlenend bedrijf gespecialiseerd in informatieverstrekking, lokale uitbestedingsactiviteiten en projecten en studies binnen de havensector werd de voorbije weken gewerkt aan een nieuwe, Vlaamse havenkrant. U kunt weldra gebruik maken van dit platform dat initieel een gedrukte krant en afvaartlijst omvat, samen met een dagelijkse nieuwsbrief en een website.

Voor de uitgave van deze gespecialiseerde krant gaat de havengemeenschap in zee met Roularta Media groep. Met producten als Trends, Kanaal Z, Knack en een sterke B2B-portfolio beschikt Roularta over de kennis, de kanalen en een geografisch bereik welke we nodig hebben om vanuit de Antwerpse havengemeenschap een divers mediaplatform voor Vlaanderen aan te bieden.

Walter Van Mechelen, voorzitter van Alfaport Antwerpen: "Met deze nieuwe havenkrant, gedragen door de havengemeenschap, wordt de nood aan gespecialiseerde informatieverstrekking voor logistieke dienstverleners verladers ingevuld. Door het partnership met Roularta Media Group werd gekozen voor een professionele en kwalitatieve B2B-invulling van dit platform. Dit is een goede zaak voor iedereen die met logistiek en transport te maken heeft!"

Eddy Bruyninckx, ceo Havenbedrijf Antwerpen: "Het Havenbedrijf ondersteunt met zijn expertise dit initiatief van de Antwerpse havengemeenschap dat een mooi platform voor Vlaanderen is. Het vormt een aanvulling op de algemene berichtgeving en de producten die vanuit Port of Antwerp al aan de klanten wordt aangereikt. De scope is breder maar een haven werkt vanuit de supply chain. Je moet de focus op (potentiële) klanten leggen."

Marc Beerlandt, voorzitter Port+: "Port+ is erg blij in dit mooie gemeenschapsinitiatief te kunnen meespelen. De activiteiten die Port + in dit verband zal ontwikkelen zoals de aanmaak van afvaartlijsten, sluiten perfect aan bij haar mission statement als neutraal dienstverlenend bedrijf voor haven en logistiek. Het verrijkt onze bestaande en toekomstige portfolio aan diensten."