Clicky


Tientallen doden bij vliegtuigongeluk Laos

Tientallen doden bij vliegtuigongeluk Laos
16-10-2013 16:02 | Ongevallen | auteur De Redactie

BANGKOK (Novum/AP) - Bij het vliegtuigongeluk van woensdag in het zuiden van Laos zijn 49 mensen omgekomen. Dat heeft het Laotiaanse ministerie van transport donderdag bekendgemaakt. Eerder werd nog gesproken van 44 doden.

Het toestel had 44 passagiers en vijf bemanningsleden aan boord. Zij kwamen allen om toen het toestel in de rivier de Mekong stortte. Het toestel was van de hoofdstad Vientiane onderweg naar Pakse, in het zuiden van het land.

Reddingswerkers hebben tot dusver acht lichamen geborgen. Naar het wrak wordt nog gezocht. "We hebben het vliegtuig nog niet gevonden", zei het hoofd van het departement voor burgerluchtvaart. "Het ligt onder water. We zetten duikers in om het te vinden."

Zestien van de passagiers waren Laotianen en dertien kwamen elders uit Azië. De overige slachtoffers kwamen uit Frankrijk (7), Australië (6), Canada (1) en de Verenigde Staten (1).

Vlak voor de landing raakte het vliegtuig in de problemen. Volgens het ministerie lagen extreme weersomstandigheden ten grondslag aan het ongeluk. Het onderzoek naar de crash loopt nog.