Clicky


De zware jongens van Tank Services Pernis

De zware jongens van Tank Services Pernis
16-10-2013 15:58 | Aanschaf Nieuw Materiaal | auteur De Redactie

Barloworld Intern transport leverde onlangs twee gloednieuwe Hyster H18XM-12 vorkheftrucks aan Tank Services Pernis (TSP). Met de overstap naar Hyster en de ingebruikname van de nieuwe krachtpatsers zette het bedrijf een nieuwe stap richting een betrouwbare, flexibele en veilige handling van de tankcontainers, die bij TSP worden gereinigd en/of gerepareerd.

“Het leasecontract van onze vorige vorkheftrucks liep af. De betrouwbaarheid van beide machines liet, na zes dienstjaren, te wensen over. Te vaak stonden deze heftrucks stil”, opent Olivier Willekens, Business Development Manager bij Tank Services Pernis (TSP). Het bedrijf ging dan ook op zoek naar meer betrouwbare vervangers. Die vond het bij Barloworld Intern transport, dat twee Hyster vorkheftrucks, type H18XM-12, leverde.

“Onze kernwaarden zijn kwaliteit, expertise, flexibiliteit, veiligheid en klantvriendelijkheid. Datzelfde verwachten we ook van onze toeleveranciers”, vervolgt de manager. Hyster en Barloworld passen volgens hem perfect in dat plaatje: “We hebben diverse leveranciers benaderd en trucks vergeleken op prijs, kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid. Daarnaast speelde ook service en expertise een belangrijke rol. Vanaf het eerste contact was er een klik met Barloworld. Ze gaven duidelijke antwoorden op onze operationele en technische vragen, dachten met ons mee en kwamen uiteindelijk ook met de beste oplossing.”

Betrouwbaar en degelijk

De expertise en professionele aanpak bleken doorslaggevend. “Samen met de betrouwbaarheid en degelijkheid van de heftrucks”, vult Willekens aan. “Waar de concurrentie verzwaarde 16-tonners aanbood, stelde Barloworld als enige voor om 18-tons vorkheftrucks in te zetten. Tevens waren ze bereid de door ons gevraagde garanties te bieden.”

Die garanties zijn voor TSP en haar klanten essentieel, want de trucks moeten continu inzetbaar zijn; er wordt vijf dagen per week, van 6 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds gewerkt. Stilstand is daarbij uit den boze. Mede daarom heeft TSP gekozen voor een full-service onderhoudscontract. De nieuwe krachtpatsers worden overigens niet geleased, maar zijn in eigendom van TSP.

Veilig en flexibel

Voor een maximale flexibiliteit en een veilige inzet zijn de heftrucks uitgerust met onder andere de Powered Pile Slope (PPS) optie, een 10 meter hoge hefmast en een zeer moderne ELME schuifspreader, inclusief het zogeheten double lock systeem.

Dankzij de spreader kunnen probleemloos zowel 20-, 30-, als 40-voets containers worden gehandled. Het double lock systeem minimaliseert hierbij de kans dat een container uit de spreader valt. “Iets wat in het verleden wel eens voorkwam en leidde tot hoge kosten”, aldus Willekens.

Snelheidsbegrenzers, achteruitrijcamera’s en een door Barloworld verzorgde 2-daagse training voor alle zes de heftruckchauffeurs, inclusief BMWT-certificaat, dragen bij aan een verdere verhoging van de veiligheid.

Tank Services Pernis is een onafhankelijke dienstverlener voor de industrie en logistieke sector, met meer dan 35 jaar ervaring en expertise in tankcleaning en –repair, en een uitgebreid netwerk in Nederland en België, met vestigingen in Rotterdam, Groningen, Gent, Lokeren en Meer. Op alle locaties wordt een uitgebreid dienstenpakket aangeboden, van tankcleaning en het opwarmen van tanks tot repair service centers en handling & depot volgens het ‘drop dirty, pick-up cleaned’ principe.