Clicky


Schaatsunie negeert Nederland voor toernooien 2016

Schaatsunie negeert Nederland voor toernooien 2016
16-10-2013 13:30 | Sport | auteur De Redactie

(Novum) - Nederland wordt in het schaatsseizoen 2015-2016 over het hoofd gezien door de internationale schaatsunie ISU. Voor het eerst in vijftien jaar vindt dan in Nederland geen groot schaatstoernooi plaats, zo maakte de ISU woensdag bekend. Over drie jaar zijn de ogen gericht op Minsk (EK allround), Berlijn (WK allround), Seoul (WK sprint) en Kolomna (WK afstanden).

Het afgelopen jaar was het erg onrustig in het Nederlandse schaatslandschap en het lijkt erop dat de ISU dat heeft meegewogen in zijn besluitvorming. Het teruggeven van de wereldbekerwedstrijd in Heerenveen van eind november deed het imago van de KNSB geen goed. De bond besloot daartoe omdat de laatste jaren geld moest worden bijgelegd. De organisatie werd vervolgens toegewezen aan Astana.

Het maandenlange gesteggel over de locatie van de nieuwe schaatstempel was ook niet echt goede reclame voor Nederland. Na een lange periode van onzekerheid besloot de KNSB de voorlopige gunning aan het Almeerse Icedome toe te kennen, ondanks felle protesten van Thialf en het Zoetermeerse Transportium.

Dit seizoen heeft het WK allround nog plaats in Thialf. De volgende schaatsjaargang wordt in Friesland nog het WK afstanden georganiseerd.