Clicky


Nederlandse Vervoers Bond schrijft wel lidmaatschapsgeld af maar is niet bereikbaar

Nederlandse Vervoers Bond schrijft wel lidmaatschapsgeld af maar is niet bereikbaar
16-10-2013 10:40 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

DAMWOUDE/ROTTERDAM - Transport Online werd benaderd door chauffeurs die lid zijn van de Nederlandse Vervoers Bond(NVB). De afgelopen twee maanden werd er bij hen ineens meerdere keren lidmaatschapsgeld afgeschreven. Toen de leden probeerden hierover duidelijkheid te krijgen bij de NVB kregen zij geen gehoor.

"Ik heb meerdere e-mails gestuurd waar ik geen antwoord op heb gekregen. Als ik het telefoonnummer dat op de website staat bel dan blijkt dat nummer niet te bestaan", meldt één van de gedupeerden woensdagochtend aan Transport Online.

"In september is er drie keer lidmaatschapsgeld afgeschreven. In oktober nu al weer twee keer. Afgelopen vrijdag 11 oktober werd er wederom tien euro van mijn rekening afgeschreven. Gelukkig heb ik inmiddels bij de bank het geld kunnen laten storneren", gaat de gedupeerde verder.

Transport Online heeft natuurlijk woensdagochtend contact gezocht met de NVB. Het nummer dat op de website van de in 2010 opgerichte vakbond staat is inderdaad niet (meer) in gebruik. Ook op het mobiele nummer van de voorzitter, Patrick Meeuwisse, krijgt de redactie woensdagochtend geen gehoor. De voicemail van de voorzitter verwijst naar een ander mobiel nummer. Wanneer deze persoon opneemt blijkt hij van niets te weten en al meerdere keren door gedupeerde chauffeurs te zijn gebeld.

Op de website van de vakbond verwijst de bond naar een aantal advocatenkantoren voor rechtshulp. Als de redactie deze kantoren om een reactie vraagt blijkt dat de meeste kantoren de vakbond helemaal niet kennen. Advocatencollectief Rotterdam zegt in een reactie: "Wij kennen deze vakbond helemaal niet. Wij hebben er nog nooit van gehoord en werken er zeker niet mee samen."

Ook Advocatencollectief Arnhem zegt niet samen te werken met de NVB: "Wij hebben in een ver verleden wel eens contact gehad maar wij doen niks voor hun."

De NVB staat als vereniging ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Rotterdam. Daar meldt een medewerkster dat zolang een vereniging zich niet uitschrijft deze voor de KvK gewoon actief is. Zij raadt gedupeerde leden aan om een deurwaarder of jurist in de hand te nemen. Daarnaast raadt zij aan om de automatische incasso bij de bank te annuleren.

Ook andere vakbonden ontvangen inmiddels signalen over het feit dat de NVB "in rook lijkt te zijn opgegaan".

De Nederlandse Vervoers Bond is op 11 februari 2010 door Patrick Meeuwisse opgericht. Volgens de website heeft de NVB tot doel om een organisatie op te zetten die tijdens kantooruren bereikbaar is. Tegelijkertijd werken zij aan het opzetten van een juridisch netwerk door heel Nederland, om zo de leden die in de problemen komen, goed te kunnen helpen.

Daarnaast heeft de NVB, in samenspraak met de leden, een structuur binnen de vereniging tot stand te gebracht die recht moet doen aan de democratische inbreng van alle leden. "Daarvoor hebben we natuurlijk leden nodig. Mondige leden ook, die met ideeën komen en met voorstellen. Zodat we kunnen groeien en uitdijen, zonder onze grondbeginselen, zoals individuele belangenbehartiging, groepsgewijze belangenbehartiging en sociaal maatschappelijke belangenbehartiging, te verloochenen", meldt de website.