Clicky


Bond wacht op uitnodiging Grolsch

Bond wacht op uitnodiging Grolsch
16-10-2013 10:38 | Algemeen | auteur De Redactie

ENSCHEDE (Novum) - De werknemers van Grolsch wachten woensdagochtend op een nieuwe uitnodiging van de directie van de brouwer om te praten. Tot een onderhandelingsresultaat wordt bereikt, blijft de brouwerij in Enschede stilliggen. Dat zegt onderhandelaar Erik de Vries van FNV Bondgenoten.

De directie van Grolsch en de vakbond hebben dinsdagavond met elkaar gesproken, op uitnodiging van de brouwer. De vakbond is naar eigen zeggen met een 'creatief voorstel' gekomen om uit de cao-impasse te komen. De Vries wil niet zeggen wat het voorstel inhoudt.

De directie van Grolsch gaf dinsdagavond aan niet direct op het voorstel te kunnen reageren, en brak het overleg af. "Het lijkt alsof de directie van Grolsch niet zo veel mandaat heeft", zegt De Vries. Grolsch is sinds 2008 in handen van SABMiller.

De directie kondigde aan woensdagochtend met een nieuwe uitnodiging te komen, voor een gesprek in de middag. Die uitnodiging was rond 9:45 uur nog niet binnen, zegt De Vries.

De brouwerij in Enschede ligt sinds dinsdag voor onbepaalde tijd stil. Ook de distributiemedewerkers hebben het werk nog niet hervat. Vorige week legde het brouwerijpersoneel het werk ook al een dag neer.

De werknemers wilden in eerste instantie een loonsverhoging van twee procent, net als de collega's bij Heineken. Grolsch heeft tot nu toe driekwart procent structurele verhoging geboden. Dat kan worden aangevuld tot twee procent, als vrije dagen worden ingeleverd en bepaalde prestatiedoelen worden gehaald.