Transport Online - Bijna 30.000 euro aan boetes tijdens transportcontrole

Bijna 30.000 euro aan boetes tijdens transportcontrole

Bijna 30.000 euro aan boetes tijdens transportcontrole
15-10-2013 16:36 | Overtredingen | auteur De Redactie

GRONINGEN - Een controle op vrachtvervoer maandagmiddag in Groningen leverde nogal wat overtredingen op. In bijna de helft van de gevallen hadden de chauffeurs de zaken niet voor elkaar. Van de 51 gecontroleerde chauffeurs hadden er zes met de tachograaf gesjoemeld.

De vrachtwagens werden bij Groningen door de politie naar de keuringslocatie van de Rijksdienst voor het Wegverkeer aan de Duinkerkenstraat geleid. Hoewel de focus van de controles op de rijtijdenregistratie lag, werd ook op onder meer de technische staat van de trucks gelet en op de naleving van de milieuwetgeving.

Twaalf overtredingen

De controle leverde twaalf overtredingen op die te maken hebben met de wetgeving op de arbeidstijden. Een chauffeur kon met een proces-verbaal op zak zijn lading afval naar de opdrachtgever terugbrengen; hij had zijn milieupapieren niet voor elkaar. Niet minder dan 18 verbalen werden geschreven voor technische mankementen aan de vrachtwagens en voor het overschrijden van afmetingen van de lading.

Bij de vrachtwagens bleek ook het een en ander aan de koelsystemen niet te kloppen. Daarvoor werden twaalf bekeuringen uitgedeeld. In totaal werd voor bijna 30.000,- euro aan bekeuringen uitgeschreven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 17 mei t/m zondag 23 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen