Clicky


Curator eist verkoop vleesvoorraad Willy Selten

Curator eist verkoop vleesvoorraad Willy Selten
15-10-2013 11:53 | Binnenland | auteur De Redactie

OSS (Novum) - Twee miljoen kilo vlees van de Brabantse vleesverwerker Willy Selten is gewoon te verkopen voor consumptie. Dat stelt de curator van het bedrijf, Jaap van der Meer, in een dinsdag gepubliceerd faillissementsverslag. De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) bepaalde eerder dat het vleesvoorraad in de vriezer moet blijven omdat Selten ervan wordt verdacht paardenvlees als rundvlees te hebben verkocht.

Curator Van der Meer stelt echter dat de voorraad afkomstig is van 'EU-erkende bedrijven'. Hij wil nu dat de NVWA de inbeslagname intrekt en het vlees goedkeurt voor 'handel voor menselijke consumptie'. Zo niet, dan stapt de curator naar de rechter.

De NVWA riep begin april vijftig miljoen kilo vlees terug dat bij Selten vandaan kwam omdat het rundvlees mogelijk is vermengd met paardenvlees. Selten wordt verdacht van valsheid in geschrifte en oplichting.

Het bedrijf heeft in 2011 en 2012 volgens justitie driehonderd ton paardenvlees uit Nederland, Engeland en Ierland ontvangen. In de administratie is het paardenvlees geregistreerd als rundvlees, blijkt volgens justitie uit onderzoek. Zijn zaak mag Selten op vrije voeten afwachten.