Clicky


Shell biedt twee oplossingen voor het betalen van Ecotax in Frankrijk

Shell biedt twee oplossingen voor het betalen van Ecotax in Frankrijk
15-10-2013 10:55 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Shell gaat twee elektronische on-board betaaloplossingen voor de aanstaande Ecotax in Frankrijk aanbieden aan bedrijfswagenparkbeheerders. Shell kiest voor twee oplossingen om zowel in de behoefte van de regelmatige als van incidentele gebruiker te voorzien.

De ecologische belasting die naar verwachting op 1 januari 2014 van kracht gaat, is onderdeel van de wet Grenelle de l’Environment. De belasting is van toepassing op alle zware bedrijfswagens en LGVs met een gewicht van meer dan 3,5 ton die in Frankrijk op het netwerk van 10.000 km nationale wegen (met uitzondering van tolautosnelwegen) en 5000 km departementale wegen rijden.

De Ecotax kan door middel van een on board unit (OBU) worden betaald. Shell biedt twee verschillende OBU’s aan:

Regelmatige gebruikers: InterRoute Plus is een elektronisch apparaat waarmee de bestuurder achteraf betaalt. Het apparaat berekent de Ecotax en verschuldigde tolbedragen voor autosnelwegen in Frankrijk, Spanje, Portugal (vanaf Q4 2013) en de Liefkenshoektunnel in België. Alle transacties worden via één kanaal afgerekend, wat voor meer gemak zorgt. EuroShell Card-klanten hebben bovendien het voordeel dat alle belasting of tol verschuldigde bedragen op hun normale euroShell Card-rekeningen zichtbaar zijn1. Klanten die van deze betaalmethode gebruikmaken krijgen tevens 10% korting van de Franse overheid.

Incidentele gebruikers: De Ecomouv-OBU is een elektronisch apparaat met een prepaid tegoed. Het apparaat kan worden opgehaald bij Ecomouv-distributiepunten. Deze bevinden zich op 56 Shell stations in Frankrijk en langs de grens van Frankrijk. Voor de betaling van de OBU kan de euroShell Card worden gebruikt.

Andreas Grobler, Shell Partners Manager, vertelt: “Onze prioriteit bij Shell is om bedrijfswagenparkbeheerders oplossingen te bieden die handig, veilig en kostenbesparend zijn én controle mogelijk maken. Door twee betaalmogelijkheden voor de Ecotax te bieden die beide compatibel zijn met de euroShell Card, kunnen onze klanten snel en gemakkelijk van deze voordelen profiteren.”

De kosten voor de Ecotax zullen worden berekend aan de hand van de specificaties van de zware bedrijfswagens (aantal assen, euroklasse, gewicht) en het aantal gereden kilometers op de belastingplichtige wegen. De kosten van de belasting zullen naar verwachting gemiddeld 12 eurocent per kilometer bedragen.

De Ecotax-oplossing is slechts een van de diensten die Shell aanbiedt in het kader van Services on the Road dat de mogelijkheid biedt om tol en andere wegenbelastingen in 23 landen in Europa te betalen.

Foto's

  • J.Roeland
    Shell Moerdijk