Clicky


Aandeelhouders Alitalia geven goedkeuring kapitaalinjectie

Aandeelhouders Alitalia geven goedkeuring kapitaalinjectie
15-10-2013 10:52 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM(Novum/ABM FN) - De aandeelhoudersvergadering van Alitalia is maandag unaniem akkoord gegaan met de kapitaalinjectie van driehonderd miljoen euro. Dat liet de noodlijdende Italiaanse luchtvaartmaatschappij dinsdag weten.

Air France-KLM is een van de aandeelhouders van de Italiaanse luchtvaartmaatschappij. De Frans-Nederlandse maatschappij heeft een kwart van de aandelen Alitalia in handen. Het bedrijf zou de Italiaanse concurrent helemaal willen overnemen.

Op de aandelenemissie kan vanaf woensdag dertig dagen worden ingeschreven. De banken Intesa Sanpaolo en Unicredit steunen die met honderd miljoen euro en Poste Italiane is bereid gevonden 75 miljoen euro in de luchtvaartmaatschappij te steken.


Ook de Italiaanse overheid wil 75 miljoen euro bijdragen, maar het is nog onzeker of de steunoperatie wordt goedgekeurd door Brussel. Concurrent IAG, het moederbedrijf van British Airways en Iberia, heeft volgens het Italiaanse persbureau ANSA bezwaar hebben aangetekend tegen de gang van zaken bij de Europese Commissie.