Clicky


Innovatieve opleggers en 13 nieuwe Volvo FH’s voor Nijhof-Wassink

Innovatieve opleggers en 13 nieuwe Volvo FH’s voor Nijhof-Wassink
14-10-2013 14:17 | Volvo | auteur De Redactie

Nijhof-Wassink heeft de laatste weken 13 nieuwe Volvo FH’s op de weg gezet binnen de verschillende sectoren. Daarnaast werd in samenwerking met van Hool een nieuwe tankoplegger ontwikkeld.

Nijhof-Wassink heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Polen en Hongarije. Naast bulkvervoer van droge en natte bulkproducten in de chemie en diervoederdistributie, is Nijhof-Wassink gespecialiseerd in tal van logistieke diensten zoals, opslag en reiniging. Door voornamelijk gebruik te maken van eigen modaliteiten en vestigingen realiseert Nijhof-Wassink de hoogste kwaliteit.

De prachtige, chauffeursvriendelijke en bovenal veilige Volvo past uitstekend bij de hoge kwaliteitseisen van Nijhof-Wassink, meldt het bedrijf. De verbruikscijfers en verbeterde rijeigenschappen maken samen met de verhoogde veiligheid zoals, een kleinere dode hoek, de Nederlandse wegen er weer een stukje veiliger en groener op.

Naast de nieuwe FH’s heeft Nijhof-Wassink ook geïnvesteerd in innovatieve van Hool tankopleggers. In samenwerking met van Hool is er opnieuw gekeken of er winst te behalen was in eigen gewicht en isolatiewaarde van de opleggers. Uiteindelijk werd besloten om de diameter van de tank met 10 centimeter te vergroten, waardoor de totale oplegger een halve meter korter werd. Hierdoor is er minder staal benodigd om 37.500 liter te verpakken.

Daarbij is de isolatiewaarde verbeterd door het kleinere buitenoppervlakte. Door de oplegger te verkorten kan deze worden uitgerust met één deksel minder, wat ook weer voordeel in het gewicht geeft. Door deze innovatieve aanpassingen zullen de opleggers onder de zeven ton blijven aan leeg gewicht.