Clicky


Dode en twee gewonden bij explosie bij Zincoat

Dode en twee gewonden bij explosie bij Zincoat [+foto's]
14-10-2013 10:51 | Bedrijfsongevallen | auteur De Redactie

VEENOORD - Bij een bedrijfsongeval bij thermische verzinkerij Zincoat aan de Boerdijk is maandagmorgen een werknemer om het leven gekomen. Twee andere werknemers raakten gewond.

Kort na 08:00 uur ontstond er tijdens het proces van verzinken een explosie. De drie slachtoffers waren daar op dat moment aan het werk. Een 24-jarige man uit Zwartemeer en een 57-jarige man uit Veenoord raakten daarbij gewond. Een 55-jarige inwoner van Emmer Compascuum kwam om het leven, meldt de politie.

Door de explosie ontstond er brand in de hal van de verzinkerij. Deze brand zorgde voor hevige rookontwikkeling die over de nabijgelegen A37 trok. Deze weg is hierna afgesloten waardoor het verkeer bijna een uur heeft moeten omrijden.

De brandweer had de brand snel onder controle. Het bleef bij een binnenbrand. Er zijn direct metingen verricht op mogelijke gevaarlijke stoffen. Daarbij zijn geen bijzondere stoffen aangetroffen.

De werknemers van het bedrijf zijn opgevangen in de kantine van een naastgelegen bedrijf. Daar zijn de medewerkers die ten tijde van de explosie in de hal waren, door mensen van de ambulancedienst onderzocht. Medewerkers van slachtofferhulp boden hun diensten aan.

De gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De forensische dienst van de politie en de arbeidsinspectie stellen een onderzoek in naar de oorzaak.

De verzinkerij staat op een bedrijventerrein in een dunbevolkt gebied. In het verwerkingsbedrijf worden onder hoge temperaturen zinkcoatings aangebracht op metalen voorwerpen.

 

©Foto's: GinoPress