Clicky


Wateroverlast in westen en midden van het land

Wateroverlast in westen en midden van het land
13-10-2013 14:17 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM(Novum) - In het westen van het land komen veel meldingen binnen van wateroverlast als gevolg van de zware regenval. Met name op Goeree-Overflakkee zijn veel straten en kelders ondergelopen, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. Ook de regio's Amsterdam en Utrecht hebben te kampen met wateroverlast.

Op Goeree-Overflakkee is volgens weeronline.nl zondag de meeste neerslag gevallen. De teller staat daar op honderd millimeter, wat neerkomt op tien emmers per vierkante meter. Een woordvoerder noemt dat 'extreem veel' voor één dag.

Sommige woningen op het Zuid-Hollandse eiland hebben te maken met wateroverlast. De riolering kan het water niet aan, laat de brandweer weten. Straatputten lopen over en via toiletten of doucheputten kan water omhoog komen. In Stellendam, Melissant, Middelharnis, Goedereede en Ouddorp zijn straten afgezet. Ziekenhuizen en verzorgingshuizen worden gecontroleerd.

In de regio Amsterdam kwamen tientallen meldingen binnen. Daar ging het met name om stormschade als gevolg van de stevige wind, liet een zegsvrouw van de brandweer weten. De brandweer moest onder meer uitrukken om omgevallen bomen van de weg te halen en kelders leeg te pompen.

In de provincie Utrecht stonden eveneens straten blank. Dierenpark Amersfoort besloot eerder op de ochtend de deuren te sluiten wegens de wateroverlast.

In Zeeland kwamen zo'n tot 15.00 uur zo'n dertig meldingen binnen, aldus Veiligheidsregio Zeeland. Ongeveer de helft ging over wateroverlast. De rest van de meldingen ging over stormschade, zoals bomen op de weg.

Naar verwachting houdt de regen nog lange tijd aan. Pas zondagnacht wordt het waarschijnlijk helemaal droog. Maandag volgt volgens weeronline.nl mogelijk opnieuw een intensief neerslaggebied.