Clicky


Heerts blijft tegen extra bezuinigingen

Heerts blijft tegen extra bezuinigingen
12-10-2013 00:07 | Algemeen | auteur De Redactie

DEN HAAG (Novum) - De FNV blijft het nog steeds volledig oneens met de extra bezuinigingen van zes miljard euro. Dat zei voorzitter van de vakcentrale Ton Heerts in reactie op het vrijdag bereikte begrotingsakkoord.

Heerts heeft tegenover het kabinet benadrukt dat de FNV zeer hecht aan het sociaal akkoord. In de begrotingsafspraken worden daar wijzigingen in aangebracht, zoals de vervroeging van de WW-versobering en de ontslagrechtversoepeling.

"De FNV heeft niet onderhandeld over deze afspraken", benadrukt Heerts. Maandag bespreekt het bestuur van de vakcentrale het begrotingsakkoord met het ledenparlement.

Heerts kreeg vrijdag inzage in de begroting van minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA), net als voorman van de werkgeversorganisatie VNO-NCW Bernard Wientjes. Die zegt in een reactie dat hij de verbeteringen van het akkoord ziet. Volgens hem is het positief dat er nu een akkoord ligt, dat kan zorgen voor politieke stabiliteit en verder economisch herstel.

Wientjes is mede namens MKB-Nederland en LTO Nederland wel kritisch over de nog altijd te hoge belasting bij ondernemers en burgers, terwijl de overheid meer geld blijft uitgeven. "Dat is een fundamentele fout en slecht voor de economie", stelt Wientjes.