Clicky


Top Alitalia akkoord met kapitaalinjectie

Top Alitalia akkoord met kapitaalinjectie
11-10-2013 23:52 | Algemeen | auteur De Redactie

MILAAN(Novum/AP) - Het bestuur van Alitalia is vrijdag akkoord gegaan met een kapitaalinjectie van driehonderd miljoen euro. De injectie is onderdeel van het reddingsplan voor de noodlijdend Italiaanse luchtvaartmaatschappij.

Het Italiaanse postbedrijf Poste Italiane draagt 75 miljoen euro bij aan het reddingspakket. De rest wordt bijeengebracht bestaande aandeelhouders van Alitalia en door middel van een overbruggingskrediet van banken. Bovenop de injectie van driehonderd miljoen euro werken de banken Intesa San Paolo en Unicredit aan nog een extra krediet van tweehonderd miljoen euro.

Alitalia heeft in het eerste halfjaar een verlies geleden van 294 miljoen euro. Een jaar eerder werd al een verlies geleden van 201 miljoen euro. De schuld van de maatschappij bedroeg eind juni 946 miljoen euro.

De geldinjectie zorgt er volgens analisten voor dat Alitalia steviger staat in de onderhandelingen met Air France-KLM over een eventuele overname. De Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij is al voor een kwart eigenaar van Alitalia.