Clicky


Milieu- en transportcontrole langs A7 en N31

Milieu- en transportcontrole langs A7 en N31
11-10-2013 20:44 | Controles | auteur De Redactie

DRACHTEN - 42 vrachtwagens, bestelbusjes en personenauto’s zijn donderdag tijdens een grote verkeerscontrole, vooral gericht op milieu en transport, van de weg gehaald en uitvoerig gecontroleerd. 21 keer is proces-verbaal opgemaakt.

De gecontroleerde voertuigen zijn door politieagenten van de A7 en N31 gehaald en naar een controleplek in Drachten geleid. Daar zijn bestuurder, voertuig en lading grondig geïnspecteerd.

Op deze wijze zijn 10 afvaltransporten, vijf vrachtwagens met gevaarlijke stoffen, drie koelauto’s, een bestelauto en 23 personenauto’s gecontroleerd. Van een aantal ladingen zijn monsters genomen die op soort, stoffen en samenstelling zullen worden onderzocht.

Deze controle resulteerde in 21 processen-verbaal voor: onjuiste documenten(4x), gevaar voor afvallende lading(3x), te hoog of te breed(3x), technische gebreken(5x), rijden zonder stootbalk of markeringsbord(2x), niet handsfree bellen(1x) en overtreding Arbeidstijdenbesluit waarbij één bestuurder een rijverbod kreeg van 45 uur(2x)

Van de politie werkten de eenheid Noord Nederland en de landelijke eenheid mee aan deze controle. Verder de Inspectie Leefomgeving en Transport, de Douane, de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit, de dienst Motorrijtuigenbelasting, de Rijksdienst Wegverkeer en de provincies Friesland, Groningen en Drenthe.