Clicky


A-ware Food Group neemt failliet Katshaar Zuivel over

A-ware Food Group neemt failliet Katshaar Zuivel over
11-10-2013 16:41 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

LOPIK - A-ware Food Group is de nieuwe eigenaar van Katshaar Zuivel, producent van dagverse zuivelproducten zoals drinkyoghurts en slagroom voor Nederlandse en Duitse retailers. Eerder deze week heeft de vorige eigenaar coöperatie NoorderlandMelk het faillissement voor Katshaar Zuivel aangevraagd.

A-ware Food Group maakt samen met de curator Mr. Jan van Burg van de Haan advocaten en notarissen een doorstart mogelijk met de gezonde delen van Katshaar Zuivel. A-ware Food Group heeft de ambitie Katshaar Zuivel te ontwikkelen tot een financieel gezond bedrijf dat op structurele basis waarde toevoegt voor haar afnemers.

Met de overname van Katshaar Zuivel verankert A-ware Food Group zich verder in de Nederlandse melkveehouderij. Bovendien kan zij nog beter inspelen op de ontwikkelingen in de zuivelmarkt omdat zij melk via verschillende routes optimaal tot waarde kan brengen.

Katshaar Zuivel te Coevorden (met circa 50 medewerkers) had al langere tijd moeite om aan haar betalingsverplichtingen te voldoen. De vorige eigenaar NoorderlandMelk heeft na uitgebreid onderzoek moeten concluderen dat de ‘financiële bagage uit het verleden’ te groot is waardoor een faillissement onvermijdelijk werd.

"Katshaar Zuivel is onverwacht op ons pad gekomen", vertelt Jan Anker, CEO A-ware Food Group. "Onze partner NoorderlandMelk was eigenaar van dit bedrijf. Zij waren genoodzaakt om deze week het faillissement van Katshaar Zuivel aan te vragen. Vervolgens heeft NoorderlandMelk ons gevraagd om samen de mogelijkheden voor een doorstart te verkennen. Voor ons logisch om te kijken of wij onze partner NoorderlandMelk kunnen helpen. De verkenning heeft, in nauwe samenspraak met de curator, geleid tot de doorstart van Katshaar Zuivel als onderdeel van A-ware Food Group."

De curator streeft naar maximaal behoud van werkgelegenheid.

Een snelle doorstart van Katshaar Zuivel was noodzakelijk om te zorgen dat klanten, voornamelijk retailers, verzekerd blijven van voldoende dagverse zuivelproducten in het winkelschap. "Wij hebben het vertrouwen dat de doorstart leidt tot een financieel gezonde toekomst voor Katshaar Zuivel en haar klanten en leveranciers", aldus Anker.