Clicky


UPS opent afhaalpunten in Albert Heijn

UPS opent afhaalpunten in Albert Heijn
11-10-2013 10:48 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

(Novum) - Pakketbezorger UPS heeft een overeenkomst met Albert Heijn gesloten over het openen van afhaalpunten in vestigingen van de Zaanse supermarktketen. Dat meldt Henk Kammeraat, directeur Benelux van UPS, donderdag in Het Financieele Dagblad. Het aantal afhaalpunten van de Amerikaanse bezorger in Nederland verdubbelt daardoor in een klap.

"We waren op zoek naar een grote keten waar veel mensen komen. Albert Heijn is dat", aldus Kammeraat. Door het openen van de zogeheten Kiala-punten kunnen consumenten straks op 1400 plaatsen een pakje afhalen dat met UPS is verzonden. De Amerikaanse pakketdienst wordt daarmee de tweede speler achter PostNL, dat 2600 afhaalpunten heeft.

PostNL sluit daarvan binnenkort mogelijk de helft, schrijft de ochtendkrant. De voormalige staatsposterij zoekt daarom eveneens naar partners die willen fungeren als 'balie' voor het afhalen van pakketjes. PostNL sloot daarom recentelijk een overeenkomst met Intergamma, het moederbedrijf van onder meer bouwmarkten als Gamma en Karwei.

Van een concurrentiestrijd wil Kammeraat echter niet spreken. "We trekken ons eigen plan", aldus de topman. "We zien de groei die online winkelen met zich meebrengt. Onze concurrentie probeert daar ook op in te spelen, natuurlijk. Maar we gaan uit van onze eigen kracht."