Clicky


Rover boos op NS over overslaan stations

Rover boos op NS over overslaan stations
11-10-2013 10:17 | Algemeen | auteur De Redactie

(Novum) - De NS moet opheldering geven over treinen die bij vertraging een aantal kleine stations voorbijreden. Dat eist reizigersvereniging Rover vrijdag. De organisatie zegt steeds vaker meldingen te krijgen van reizigers die niet bij hun station konden uitstappen. Ze werden gedwongen om mee te rijden naar het volgende station om daarna weer terug te keren.

Rover hekelt de 'onbetrouwbare en geïmproviseerde uitvoering van de dienstregeling'. Volgens de vereniging is dit vele malen ernstiger dan vertraging. "Vertraging zou nooit mogen leiden tot het willekeurig schrappen van stations", zo staat in een verklaring.

Het gaat om onder meer het traject Roosendaal-Zwolle, Almere-Utrecht en Amersfoort-Utrecht. Reizigers die bijvoorbeeld wilden uitstappen op stations als Elst, Bilthoven, Overvecht en Hollandsche Rading kwamen een enkele keer van een koude kermis thuis, aldus Rover.

De NS zegt in een reactie het beeld dat Rover schetst, te herkennen. "Het komt voor. Hoe vaak kan ik niet zeggen", laat een woordvoerder weten. Hij benadrukt dat dat 'absoluut niet wenselijk' is, maar dat het door incidenten soms niet anders kan.

"We proberen door een trein door te laten rijden te voorkomen dat de dienstregeling verder ontwricht raakt en juist meer mensen last hebben van vertraging", legt de woordvoerder uit. Hij stelt dat op enkele van de genoemde trajecten wordt gewerkt met een kwartiersdienst en dat reizigers niet al te lang hoeven te wachten.

Het spoorbedrijf werkt nog aan een aantal maatregelen om het probleem op te lossen. De NS gaat bovendien met Rover praten om de kwestie toe te lichten.