Clicky


Iets minder faillissementen uitgesproken

Iets minder faillissementen uitgesproken
11-10-2013 10:04 | Faillissementen | auteur De Redactie

(Novum) - Het aantal faillissementen van bedrijven en instellingen is in september iets lager uitgekomen dan in augustus. Met 595 uitgesproken faillissementen kwam het aantal op het laagste aantal uit tot nu dit jaar. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek vrijdag bekendgemaakt.

In augustus werden 608 bedrijven failliet verklaard. Dat was toen een flinke daling ten opzichte van juli, toen 780 bedrijven over de kop gingen.

Het voortschrijdende driemaandsgemiddelde kwam in september voor de tweede opeenvolgende keer lager uit, op 661. Volgens het statistiekbureau geeft dat gemiddelde een beter beeld over de trend in het aantal faillissementen. Het aantal bankroeten per maand hangt namelijk nauw samen met het aantal zittingsdagen bij de rechter, die van maand tot maand van kunnen verschillen.

De meeste bedrijven die hun deuren moesten sluiten waren actief in de handel en de bouw. Het aantal failliet verklaarde bedrijven in die sectoren bedroeg respectievelijk 146 en honderd.

Het aantal faillissementen lag in september wel nog zeven procent hoger dan in september vorig jaar. In de eerste drie kwartalen van dit jaar kwam het aantal faillissementen uit op 6353. Dat is vijftien procent meer dan in de eerste negen maanden van 2012.