Transport Online - Werknemers DAF Trucks willen gezien worden

Werknemers DAF Trucks willen gezien worden

Werknemers DAF Trucks willen gezien worden
10-10-2013 13:09 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

EINDHOVEN - Morgen, vrijdag 11 oktober, leggen zo'n 450 werknemers van DAF Trucks het werk neer. De werknemers willen meer waardering en respect voor hun vakmanschap. Om zichtbaar te worden voor de buitenwereld, bieden zij vrijdag in Eindhoven een schilderij aan het DAF Museum aan. Hierop zijn de DAF Trucks werknemers mooi in beeld gebracht. Met dit symbolische gebaar geven de werknemers aan dat DAF Trucks haar succes dankt aan haar vaklieden.

Vakmensen bouwen trucks

Dennis Vereggen, FNV kaderlid van de vakbond van Truckbouwers: "DAF bouwt al 85 jaar toptrucks, dat doe je alleen met vakmensen. Wij verdienen respect en dat gaan we vrijdag halen."

Ook bieden de DAF-werkers hun directie een protocol aan. Met het tekenen van dat protocol erkent DAF dat vakmensen en goede cao verdienen en levert boter bij de vis. Besluit de DAF directie, na maximaal één week bedenktijd, het protocol niet te tekenen, dan zullen de DAF werkers dat uitleggen als een keuze van hun werkgever voor FME/CWM en dus tegen haar eigen werknemers.

Vanaf 20 september wordt er iedere maandag en vrijdag gestaakt in de metaalsector. De stakingen gaan net zo lang door, totdat er afspraken worden gemaakt over een goede cao. Tot nu toe zijn er al duizenden werknemers in de Metaal die hebben staakt. Werknemers laten in grote getale zien dat ze willen strijden voor een goede cao. Ze staken voor waardering van vakmanschap, een normale loonsverhoging, invloed op hun werktijden en gelijk loon, bij gelijk werk. Zodat de metaal een aantrekkelijke sector blijft, ook voor jongeren.

Foto's

 • Van Regteren
  Van Regteren
 • Heerkens
  Heerkens
 • Marc Eymael
  Veldwezelt Transport
 • Marc Eymael
  Veldwezelt Transport

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,564

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen