Clicky


Drie vrachtwagens in beslag genomen tijdens controle A16

Drie vrachtwagens in beslag genomen tijdens controle A16
10-10-2013 11:09 | Overtredingen | auteur De Redactie

BREDA - Tijdens een gezamenlijke controle van Politie, Douane, Belastingdienst en de RDW op het vrachtverkeer dat de grens op de A16 bij Hazeldonk passeerde, vielen woensdag gedurende de dag verschillende bekeuringen.

In totaal werden 26 combinaties aan een inspectie onderworpen en daarbij werden verschillende gebreken geconstateerd. Drie keer had een vrachtwagen een te hoge lading en twee maal bleek de combinatie te lang. In vier gevallen overtrad de bestuurder de arbeidstijdenwet waarbij aan één bestuurder voor de duur van 9 uur staken van arbeid werd opgelegd omdat hij te weinig nachtrust had gehad. Eén chauffeur bleek te rijden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd.

Verder werd er een proces verbaal uitgeschreven voor onverzekerd rijden en werd een bedrag van Euro 6850,- aan openstaande vordering geïnd.

Door de belastingdienst werd tweemaal opgetreden omdat buitenlandse bestuurders niet in het bezit waren van een eurovignet. Drie vrachtwagens werden (administratief) in beslag genomen