Clicky


Ontslag piloten bij VLM Airlines van de baan

Ontslag piloten bij VLM Airlines van de baan
09-10-2013 19:22 | Algemeen | auteur De Redactie

Dinsdagmiddag hebben de vakbonden en de ondernemingsraad met de directie van VLM Airlines een overeenkomst bereikt. Daarmee zijn verdere acties van de baan.

De acht piloten die zouden worden ontslagen, behouden hun baan. In ruil daarvoor maken alle (co) piloten één keer geen stap in de salarisschaal. Iedereen die nog een stap kan maken, schort die stap een jaar op.

Verder zal VLM Airlines zich houden aan het Sociaal Handvest AF-KLM. Dit betekent dat ze bij eventuele toekomstige boventalligheid met de vakbonden overlegd en dat er gekeken zal worden naar oplossingen binnen de groep.

Jan van de Brink, bestuurder FNV Bondgenoten is blij met het resultaat. "De acties van afgelopen vrijdag en het weekend toonden aan dat de werknemers achter elkaar staan. Actie voeren is niet gemakkelijk, er is durf voor nodig . Zeker als je op een buitenlandse luchthaven je toestel laat staan. Maar het was niet voor niets: acht collega's hebben hun baan behouden."

Afgelopen vrijdag en het weekend vertrokken álle vluchten van VLM Airlines met ruim een uur vertraging.
 
De bereikte overeenkomst wordt in een referendum voorgelegd aan de leden, die tot volgende week mogen stemmen. Omdat de afspraken betrekking hebben op de (co) piloten, zullen alleen zij stemmen over de gemaakte afspraken.