Clicky


Hinder vanaf Schiphol verwacht door Franse staking

Hinder vanaf Schiphol verwacht door Franse staking
09-10-2013 14:58 | Algemeen | auteur De Redactie

(Novum) - Nederlandse reizigers die van en naar Frankrijk vliegen, moeten donderdag rekening houden met vertragingen, annuleringen en overboekingen als gevolg van de geplande staking van luchtverkeersleiders in Frankrijk. Dat meldt een woordvoerder van Schiphol woensdag.

Reizigers krijgen het advies de informatie van luchtvaartmaatschappijen in de gaten te houden. Welke regio's in Frankrijk de meeste problemen ondervinden is nog onduidelijk, aldus de zegsvrouw. De acties zijn naar verwachting het hevigst rond het verkeerscentrum in Marseille.

De Franse luchtverkeersorganisatie NMOC heeft luchtvaartmaatschappijen gevraagd om het aantal vluchten van en naar Lyon en Marseille te beperken. KLM voert vooralsnog alle vluchten uit, dus ook naar deze plaatsen, laat een woordvoerder woensdag weten.

De luchtverkeersleiders leggen vanaf donderdagochtend het werk neer uit protest tegen de voorstellen van de Europese Commissie om het Europese luchtruim samen te voegen. De staking van de luchtverkeersleiders zou donderdag aanvankelijk in heel Europa plaatsvinden. Dat werd afgeblazen nadat een nieuwe onderhandelingsronde was voorgesteld.