Deel Frans luchtverkeer plat door stakingen

Deel Frans luchtverkeer plat door stakingen
09-10-2013 11:31 | Algemeen | auteur De Redactie

PARIJS (Novum) - Door stakingen van luchtverkeersleiders ligt een deel van het Franse luchtverkeer vanaf donderdagochtend stil. In verschillende regio's daalt de capaciteit naar verwachting tot onder een derde. Dat heeft de Franse luchtverkeersorganisatie NMOC woensdag bekendgemaakt.

De acties zijn naar verwachting het hevigst in het zuiden van Frankrijk, rond het verkeerscentrum in Marseille. Daar worden tegen het eind van de middag weer meer luchtverkeersleiders ingezet.

De NMOC heeft luchtvaartmaatschappijen gevraagd om het aantal vluchten van en naar Lyon en Marseille te beperken. Vluchten van en naar Nice gaan gewoon door, omdat die door het centrum in Milaan kunnen worden afgehandeld.

De luchtverkeersleiders zijn gekant tegen de voorstellen van de Europese Commissie voor de samenvoeging van het Europese luchtruim. Dat moet kosten besparen en er tegelijkertijd voor zorgen dat er meer verkeer kan worden verwerkt.

De staking van de luchtverkeersleiders zou donderdag aanvankelijk in heel Europa plaatsvinden. Vrijdag besloot de Europese koepelvakbond Atceuc de acties echter voorlopig af te blazen, nadat de commissie een nieuwe onderhandelingsronde had voorgesteld.

Of de staking ook gevolgen heeft voor Nederlandse reizigers kon een woordvoerder van Schiphol woensdag nog niet zeggen. "Het is nog niet duidelijk wie er precies meedoet." De zegsvrouw van de luchthaven verwacht in de loop van de dag meer duidelijkheid.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden