Clicky


IMF ziet Nederlandse economie achterblijven

IMF ziet Nederlandse economie achterblijven
08-10-2013 16:46 | Algemeen | auteur De Redactie

(Novum) - De Nederlandse economie herstelt volgend jaar veel minder hard dan andere eurolanden. Nederland zit hiermee in het groepje achterblijvers, waaronder Cyprus, Slovenië en Spanje. Dat voorspelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in dinsdag gepubliceerde ramingen voor de wereldeconomie.

Het IMF rekent voor Nederland volgend jaar op een economische groei van 0,3 procent, na een krimp van 1,3 procent dit jaar. De eurozone als geheel herstelt naar verwachting beter dan Nederland. Het fonds voorziet een groei van een procent in 2014. Dit jaar komt de krimp van de eurozone uit op 0,4 procent.

Voor Griekenland voorziet het IMF zelfs een hogere groei dan in Nederland: 0,6 procent in 2014. De hoogste economische groei binnen de eurozone vindt volgens het IMF plaats in Estland, waar een groei van 2,5 procent wordt voorzien. De Duitse economie groeit naar verwachting met 1,4 procent.

Het IMF verlaagde in de World Economic Outlook de groeiverwachting voor de wereldeconomie voor dit en volgend jaar. Het fonds voorziet voor 2013 een groei van 2,9 procent. In eerdere raming was 3,1 procent voorzien. Voor 2014 wordt een groei van 3,6 procent voorzien, in plaats van 3,8 procent.