Luchtvaartpersoneel voert actie tegen vliegtaks

Luchtvaartpersoneel voert actie tegen vliegtaks
08-10-2013 10:58 | Algemeen | auteur De Redactie

(Novum) - Werknemers uit de Nederlandse luchtvaartbranche demonstreren dinsdagmiddag in Den Haag tegen de mogelijk hernieuwde invoering van de vliegtaks. Personeel van KLM, KLM-dochters Transavia en Martinair en Schiphol doen mee. Dat maakte CNV Vakmensen bekend. De protestactie is een initiatief van de ondernemingsraden.

De werknemers vrezen dat de vliegtaks opnieuw wordt ingevoerd, nu het kabinet onderhandelt over de nieuwe begroting met onder meer GroenLinks. In 2008 werd in Nederland al een vliegbelasting ingevoerd, maar die werd na een jaar alweer teruggedraaid. "Dat was natuurlijk niet voor niks, daar waren sterke argumenten voor", zegt Polders. "Het is voor ons onbegrijpelijk dat de vliegtaks opnieuw serieus als plan op tafel ligt."

De belasting op vliegreizen is volgens de werknemers een grote verstoring van de concurrentiepositie van Nederlandse bedrijven. "Het aantal passagiers en daarmee de werkgelegenheid zal afnemen", stelt CNV-bestuurder Dolf Polders. "Dat gaat het om duizenden banen."

KLM-topman Camiel Eurlings liet dit weekend al weten dat volgens hem de recent gemaakte wereldwijde afspraak om CO2 te reduceren de route naar een duurzame luchtvaart is, en niet een Nederlandse vliegtaks.

De werknemers van KLM, Transavia, Martinair en Schiphol demonstreren vanaf 13:00 uur op het Plein in Den Haag. Zo'n driehonderd werknemers zijn van de partij.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden