Clicky


Politie pakt verdachte van mishandeling en overval op buschauffeur op

Politie pakt verdachte van mishandeling en overval op buschauffeur op
07-10-2013 16:46 | Criminaliteit | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Een 50-jarige man uit Zwanenburg is maandag 7 oktober aangehouden voor het mishandelen en overvallen van een buschauffeur. Beelden van de verdachte die de politie toonde hebben tot zijn aanhouding geleid.

De buschauffeur werd in de nacht van 13 op 14 september rond half twee mishandeld en van zijn vrijheid beroofd. Een man stapte in zijn bus bij de beginhalte op De Alpen in Amsterdam De Aker. De man wilde niet betalen en droeg de chauffeur op de deuren te sluiten en te gaan rijden. Toen de chauffeur zei dat hij nog een kaartje moest kopen, antwoordde de man met een kortaf "Doorrijden". Omdat de man erg agressief en dreigend overkwam deed de chauffeur wat hem werd gezegd.

Onderweg gaf de man de chauffeur uit het niets een harde dreun in zijn gezicht. Ook pakte de man geld uit de kassa en smeet de munten in het gezicht van de inmiddels doodsbange chauffeur. Een tweede greep uit de kassa verdween in zijn zakken.

Bij het Osdorpplein, bij de halte Ruimzicht, moest de buschauffeur stoppen van de man. Hij moest zijn spullen pakken en zijn bus verlaten.

De politie toonde beelden van de verdachte in Bureau 020 en op de website van de politie. Tips naar aanleiding van deze publiciteit hebben geleid tot de aanhouding van de 50-jarige man meldt de politie maandag.