Clicky


'Air France volgend jaar weer winstgevend'

'Air France volgend jaar weer winstgevend'
07-10-2013 13:23 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

(Novum/ABM FN) - Luchtvaartmaatschappij Air France verwacht volgend jaar weer winst te kunnen maken. Dat zei Alexandre de Juniac, topman van luchtvaartcombinatie Air France-KLM, maandag in een interview met het Franse radiostation Europe 1. In het huidige boekjaar moeten de goede financiële resultaten van KLM het verlies van Air France nog opvangen.

De positieve resultaten van KLM zijn waarschijnlijk sterk genoeg om de volledige Frans-Nederlandse combinatie dit jaar weer in de zwarte cijfers te krijgen, zo zei De Juniac. Door de forse bezuinigingsrondes bij Air France behaalt ook de Franse kant vanaf volgend jaar weer winst, verwacht de topman. Air France was de afgelopen vijf jaar verlieslatend.

Air France wil de komende tijd opnieuw stevig in de personeelskosten snijden. Vorige week maakte de luchtvervoerder bekend een kleine drieduizend medewerkers te willen ontslaan, onder wie duizend piloten en stewardessen. Eerder kondigde het Franse bedrijf al ruim vijfduizend ontslagen aan. Een volgende ontslagronde is niet nodig, zei De Juniac in het interview.